Interessante fakta, som ingen kender

Interessante fakta, som ingen kender

I dagens hurtige, hektiske livsstil glemmer folk ofte at bremse og tage et øjeblik til at sætte pris på alle de interessante fakta, som livet har at tilbyde. Ganske vist har vi mennesker meget på hjerte og har en tendens til at glemme, hvor vigtigt det er at træde et skridt tilbage og trække vejret. Her er nogle fakta om hverdagen, som du sikkert aldrig har kendt.

  1. De britiske innovatører John Foden og Yannick Read har skabt en cykel, der virkelig flyver, hvilket virker som noget ud af en science fiction-roman. En sammenklappelig cykel plus en letvægtstrailer med en biobrændstofdrevet ventilatormotor udgør XploreAir Paravelo.

Ventilatoren drejes af motoren, og med tilstrækkelig landingsbane kan den nå hastigheder op til 25 mph i luften og en højde på 4,000 fod. Mens skaberne ikke var i stand til at nå finansieringsmålet om at masseproducere nok XploreAirs til udbredt distribution, leverer de nu “skræddersyet produktion” som et alternativ.

  1. I modsætning til de fleste andre større sprog har engelsk aldrig haft et tilsynsorgan til at styre brugen. Denne britiske dialektiske form var sandsynligvis, hvad den engelske puritanske minister og forfatter, Thomas Lye, forsøgte at trække på, da han udgav sin New Spelling Book i England i 1677.

Især Storbritannien havde en række dialektiske udtale af bogstavet Z på tidspunktet for udgivelsen, herunder zed, zod, zad, zard, ezod, izzard og uzzard, og ord med z blev læst på forskellige måder.

  1. Ifølge Carl Sagans bog Contact fra 1985 er en af de mærkeligste ting ved primtal, at udlændinge kommunikerer med mennesker ved at bruge primtal som signaler.
  2. Delfiner menes at være blandt de smarteste skabninger i verden, sandsynligvis på grund af deres evne til at spare mental energi. Fordi de altid skal være på vagt over for rovdyr, har disse havdyr udviklet en smart mekanisme, der gør det muligt for dem at opretholde delvis bevidsthed, mens en del af deres hjerne sover.

Forskere undersøgte, om denne “halve søvn” påvirker dyrenes bevidsthed i løbet af dagen, men opdagede, at de var lige så opmærksomme og opmærksomme som før efter fem dage efter at have fået deres natlige årvågenhed testet. Forbipasserende kunne måbe over mængden af snavs, der kom fra deres naboers hjem.

  1. Den første McDonald’s Drive Thru blev installeret i en restaurant med base i Sierra Vista, Arizona, der ligger nær Fort Huachuca militære installation. Militære regler forbød soldaterne at bære deres militæruniformer offentligt, og de var ikke ved at skifte til civilt tøj bare for at snuppe en burger og løbe tilbage til basen, så restaurantchef David Rich kom med en løsning.

Skær et hul i væggen og lad medlemmer af militæret hente deres ordrer uden at træde ud af deres biler. Ideens bekvemmelighed og enkelhed fangede hurtigt.

Konklusion

Afslutningsvis er verden fuld af bizarre fakta, og disse er ingen undtagelse. Flere af de fremhævede fakta er bizarre nok til, at de ved første øjekast syntes usandsynligt at være sande. Efter at have gravet dybere viser det sig dog, at hver enkelt er chokerende nøjagtig.