En forlovelsesring kan se ud på mange måder

Når vi taler forlovelsesringe, ser du med stor sandsynlighed en enkel ring, måske med en lille diamant, for dig. Men flere og flere guldsmede er begyndt at gentænke de klassiske ringe, der symboliserer ægteskab og kærlighed.

Mærker som Ole Lynggaard er for eksempel i stigende grad begyndt at lave innovative og anderledes forlovelsesringe i eksklusive materialer. Læs med her, for at dykke ned i den nye trend.

Mulighed for at tænke anderledes

Du kunne godt tænke dig at sætte en ring på din udkårnes finger og vise jeres kærlighed frem til hele verden. Din kære har sin helt egen stil, og hvis du godt kunne tænke dig at finde en ring, der kan være en del af hans eller hendes stilmæssige udtryk, er der heldigvis masser af muligheder.

Du behøver ikke at gå på kompromis med kvalitet, selvom du vælger en anderledes og mere eksperimenterende forlovelsesring. Find smukke og innovative ringe, der er lavet af de mest eksklusive materialer fra blandt andet Ole Lynggaard på https://guldbrandsenjuveler.dk/. Ole Lynggaard er et populært mærke, da smykkerne er kendte for deres kvalitet og design. Ole Lynggaards design er nemlig tidløst, unikt og elegant, og det er med til at gøre Ole Lynggaard smykker eksklusive.

Forlovelsesringens historie

En forlovelse, der i gamle dage blev kaldt en trolovelse, er en institution, der er opstået for at vise til familie, venner og ens omgivelser, at man vil gifte sig inden for en nær fremtid, normalt inden for et års tid.

I gamle dage kunne et brud på en forlovelse faktisk udløse erstatningspligt. I dag forholder det sig noget mere løst, og det er heller ikke alle par, der vælger at bære forlovelsesringe. Skikken med at bære ring opstod i slutningen af middelalderen i Norden – en tradition der kom fra Middelhavsøerne.

Efter reformationen blev det endnu mere udbredt, at bruden bar en forlovelsesring, mens det efter enevældet blev normalt at bruge to ringe, både en til bruden og en til gommen – en skik, der stammer fra Orienten. I Danmark bærer man normalt ringen på venstre hånd, og når den erstattes af en vielsesring, på højre.

Sådan finder du den rette ring

For at finde den rette ring, er det en god idé at vide, hvilke materialer din elskede foretrækker. Er din kære for eksempel helt vild med guld eller er det snarere sølv, der er favoritten? Prøv at tage et kig i klædeskabet. Hvilket slags tøj er din udkårne helt pjattet med? Og hvilke farver fylder mest? Hvis du kan finde en ring, der passer ind i stilen, vil det helt sikkert være et hit.

Det handler om at finde en ring, der passer til din udkårnes stil og personlighed. Hvis han eller hun godt kan lide at være centrum og at vise de nyeste køb frem til vennerne, kan det for eksempel være en god idé at vælge en større ring med blikfang.