Tiden er inde til de kedelig hjul

Vi nærmer os med hastige skridt den tid på året hvor man skal noget så kedeligt som at skifte hjul.

Hvert år omkring november skal de fleste have skiftet fra deres flotte sommerhjul med alufælge til de ret så kedelige stålfælge med vinterdæk, men det har en ret så vigtig årsag at gøre det. Det er ikke ligefrem noget der løber forbi kontoen uden at gøre sig bemærket, et sæt hjul koster nemlig hurtigt adskillige tusinde kroner. 

Når nu det er så dyrt, hvorfor gør folk det så. Hvorfor ikke køre på de samme dæk hele året rundt, spare et sæt fælge og spare den tid og omkostning der er forbundet med at skifte ? Svaret er ret simpelt, nemlig sikkerhed. Her har selv en del kvinder fundet frem til at det er pengene værd. De smarte helårsdæk er nemlig langt fra så gode som rigtige vinterdæk hvis der pludselig falder en masse sne. 

Det er ikke alle der skifter. Igen typiske den kvindelig del af bilisterne kører med helårsdæk, endda nogen gange gennem vinteren på sommerdæk. Det er til dels fordi de gerne vil bruge pengene på sko, kjoler, frækt lingeri, smykker og sminke. Men til dels også fordi det bare er for bøvlet. Kvinder er ikke så vilde med selv at skulle skifte sine hjul, så det koster her også lidt at få det gjort. Dertil kommer at de så også skal have hjulene opmagasineret. Igen en streg på kontoen. 

Det man dog skal være opmærksom på, er at mange lande rundt om Danmark har krav om vinterdæk. Det betyder alt i alt at man så ikke kan forlade landet. I Tyskland f.eks. er det lovkrav at køre med vinterdæk eller dæk mærket med M/S. Så derfor er det vigtigt at få skiftet væk fra sine sommerdæk hvis man vil en tur over grænsen for at handle. Måske endda en tur på vinterferie i Europa.