Sådan vælger du en madras eller vejen til en god hvile

At købe en madras kan være en forvirrende og irriterende opgave, og når du først har købt en, kan det være en løbende opgave at finde den rigtige pude til at gå med den. Men Mattress Guide har svarene på alle dine sengetøjsspørgsmål. Den guider dig gennem de forskellige typer madrasser, deres fordele og ulemper og topmadrasmærkerne. Det giver dig også tip til, hvad du skal kigge efter i en madras, såsom fasthed, sunde materialer og en garanti.

Valg af madras: vigtige egenskaber

Madrasser er forskellige – i enhver specialbutik vil du blive tilbudt snesevis, hvis ikke hundredvis af modeller. De er næsten identiske i udseende, og sondringen er normalt ikke indlysende at røre ved. Følelserne ved at sove på dem vil dog afvige meget. For korrekt at navigere i udvælgelsen skal du først forstå, hvad der er skjult bag madrasbetrækket.

Typer af madrasser

Alle madrasser er opdelt i to typer: forår og fjederløs.

Fjederblokke, som navnet antyder, giver fleksibilitet. De er opdelt i to kategorier: afhængig og uafhængig. Afhængig (også kendt som Bonnel) er det billigste og mest populære alternativ, selvom det langt fra er det mest komfortable. En ledning bruges til at forbinde fjedrene i en sådan blok. Når du trykker på en af disse fjedre, krymper de andre også. En Bonnel-blok pr. 1 kvm.m tegner sig for 120-160 fjedre i madrasser. Fordelene ved sådanne madrasser inkluderer billige omkostninger, men ulemperne omfatter skrøbelighed: madrassen kan synke og knække over tid.

Springless består af adskillige lag af forskellige elastiske materialer, både syntetiske og naturlige, der fungerer som en “sandwich”. Springløse madrasser knirker ikke, er nemme at transportere og holder deres form, når de rulles sammen. Det er dog værd at bemærke, at springløse madrasser ofte er sværere end springmadrasser. Og at vælge en Emma Madras vil give dig en bred vifte af valg.

Derudover fås ortopædiske og anatomiske madrasser i butikkerne. Hvad indebærer dette? I virkeligheden er der ikke den store forskel på dem. Den anatomiske madras er i overensstemmelse med kroppens kurve og leverer varierende niveauer af støtte til forskellige dele af den. Ortopædi udfører det samme, men det forhindrer også rygsøjlen i at krumme.

Fyldning til madrasser

Fyldstofet bør være den første overvejelse, når du køber en madras fra Møbelforretninger, da det påvirker madrassens komfort og kvalitet. Fyldstoffer findes i både forårs- og ikke-springmadrasser.

  • Naturlig latex er et blødt og holdbart stof, der vil vare i årevis. Naturlatex er derimod ret dyrt.
  • Kokosfibre er kendt som coir. Fiberen er imprægneret med latex til fremstilling af et madraslag. Coir er et åndbart og fleksibelt fyldstof, og disse madrasser er robuste og langtidsholdbare.
  • Hestehår er et meget dyrt stof, der har kvaliteter, der ligner coir, men er endnu mere holdbart. Premium hårde madrasser er lavet med hestehår.
  • Polyurethanskum er et billigt syntetisk skummateriale, der er ret populært. Det kan findes i alle typer madrasser, herunder faste, mellemhårde og bløde. Tætheden af polyurethanskum er dens vigtigste træk: jo højere densitet, jo længere vil madrassen overleve. Polyurethanskum af høj kvalitet har en densitet på 40 kg pr. Kubikmeter.
  • Struttofiber er en blanding af syntetiske og naturlige fibre, såsom bomuld eller uld. Dette fyldstof bruges til fremstilling af mellemfaste madrasser.