For træt til at træne? Prøv med pre workout

Mangler du for ofte energi til at komme op i fitnesscenteret? Orker du ikke morgenløbeturen på grund af træthed? Så kan det være du skal have en god bøtte med pre workout stående i køkkenskabet. Pre workout kan give dig det ekstra nødvendige skud af energi, som du behøver til at komme afsted til træning på de ekstra hårde dage. 

Hvad er pre workout? 

Pre workout er et energigivende og præstationsfremmende stof, som man indtager før man går i gang med at træne. Formålet med pre workout er at give kroppen et ordnetlig skud energi, så man kan præstere maksimalt. 

Pre workout fås i forskellige varianter, men indeholder for det meste store og koncentrerede mængder af koffein, hvilket giver kroppen energi. Pre workout indeholder også forskellige vitaminer, grøn te og andre indholdsstoffer, som virker opkvikkende for kroppen. 

Ekstra energi til de flade dage

Du skal anse pre workout som et kosttilskud, der bør forbeholdes til de ekstra trætte dage. Pre workout er et stof som kun skal tages i forbindelse med en god omgang træning, ellers vil du hurtig få en meget ubehagelig og prikkende fornemmelse i kroppen. Når du indtager pre workout indtager du nemlige store mængder af energi, hvilket er vigtig at komme af med igen. 

Pre workout giver dig ikke kun et ekstra skud energi, det øger også din koncentrationsevne, giver dig en følelse af mere styrke og sparker forbrændigen i gang. Selvom pre workout er en effektiv og nem energikilde, så bør det forbeholdes til de ekstra flade dage og ikke indtages på daglig basis over længere tid.

Sådan tager du pre workout 

Pre workout kommer både i pilleform eller som pulver, der skal blandes op med vand. Pre workout skal tages cirka 30 minutter før du går i gang med din træning sammen med rigelig mængder af væske. Effekten vil tage fat efter kort tid, og så er det bare om at træne løs.

Pre workout skal anses som et tilskud til din diæt og altså ikke en erstatning. Din krops primære forbrændingskilde kommer fra din kost. Selvom pre workout giver dig et ordentlig skud energi, så skal den altså ikke erstatte din morgenmad. 

Pas godt på din krop 

Selvom pre workout er et fantastisk tilskud til de trætte morgener, hvor fitnessturen synes uoverskueligt, så er det ikke noget der skal tages dagligt over en længere periode. De stærke energigivende stoffer kan også gå ind og forstyrre nattesøvnen, hvis du tager pre workout sent hen ad eftermiddagen. 

Du skal anse pre workout som en hjælpende energikilde til de trætte dage, men du bør ikke blive afhængig af pre workout til din træning. Husk at lytte til din krop og tag nogle gode hviledage ind imellem i stedet for at presse dig selv til træningen. 

Det er nemlig på hviledagen at kroppen restituerer og bliver stærkere. Så husk at giv dig selv lov til at tage en pause mellem træningsdagene. Det er ingen skam i at skippe fitnessturen og tage en eftermiddag på sofaen.