Fiberbredbånd er det vejen frem? 

Fiberbredbånd er det vejen frem? 

Fiberbredbånd er en bredbåndsforbindelse, der de senere år har vundet frem med lynets hast. Det er blevet utroligt populært på meget kort tid, men er det vejen frem og hvorfor? 

Der er en rigtig god grund til at det er blevet så populært, eller faktisk er der mere end en god grund. De helt store fordele ved fiberbredbånd, er at du får en meget stabil forbindelse. Desuden har du mulighed for at opnå rigtig store hastigheder på dit internet, helt op til 1000/1000 mb forbindelse. Samtidig er det vigtigt at bide mærke i den høje upload hastighed, som aldrig har været muligt før. 

Hvad er det så der gør at fiberbredbånd kan så meget mere end de andre typer bredbånd? Det kan du læse en kort version af herunder. Fiberbredbånd kaldes også for fibernet, det er lyslederkabler som leder internetsignalet igennem kablet. Grunden til at du kan opnå så hurtigt internet er at, internetsignalet transporteres igennem lyslederkablet med lysets hastighed. På den måde opnår du altså den høje hastighed på dit internet. Det er også netop denne teknologi der gør at du kan opnå den høje upload hastighed, og her tænker du nok på hvad du overhovedet skulle bruge den høje upload hastighed til? Der er mange gode grunde til at vælge en høj upload hastighed, her kommer et par eksempler på hvorfor det er en fordel. En høj upload hastighed er en fordel for dig hvis du f.eks. uploader billeder og videoer til nettet. Det kunne enten være til de sociale medier eller hvis du opbevarer dem i en sky eller på en netværksharddisk. Derudover vil det være en fordel hvis du er en af de mange danskere der holder online video møder, her vil den høje upload gøre at du går rent igennem på den anden side af linjen. Lad os vende tilbage til fordelene ved fiberbredbånd. Lyslederkabel teknologien giver ydermere en meget stabil internetforbindelse, der gør at du ikke oplever udfald i internettet hvis du holder online video møder eller streamer en film på din streamingtjeneste. Sidst men ikke mindst kan du få en god internetforbindelse til en fornuftig og overkommelig pris.  

Den eneste ulempe der er ved fiberbredbånd, er at det desværre endnu ikke er ført ud til alle husstande i Danmark. Der er desværre lang vej endnu og det vil tage lang tid før vi er i mål.